Ексклузивно в BulNews! „Медика Кор“ бяга от болницата, Враца остава без инвазивна кардиология

Ексклузивно в BulNews! „Медика Кор“ бяга от болницата, Враца остава без инвазивна кардиология Вчера ръководството на отделението по инвазивна кардиология „Медика Кор“ са внесли официално 3-месечно предизвестие за прекратяване на договора с врачанската болница, научи ексклузивно BulNews.bg.
Центърът, който се помещава в МБАЛ „Христо Ботев“, напуска лечебницата и прекратява дейността си заради огромния натиск, на който са подлагани през последните седмици и безпочвените обвинения, че те са причината за краха на болницата.
В началото на седмицата изпълнителният директор на животоспасяващото отделение доц. д-р Кирил Панайотов даде специална пресконференция, на която подробно обясни каква в ситуацията и заяви, че многопрофилната болница дължи на "Медика Кор" около милион и половина лева, което поставя в риск съществуването на специализираното отделение. Тогава той категорично отрече всички обвинения и подчерта, че звеното по инвазивна кардиология дълги години е единственото на територията на Северозапада. От откриването на отделението до 31 октомври тази година през него са преминали 11 204 пациенти от Враца, Монтана, Видин и други области или това са над 11 000 спасени живота чрез сложните операции, които правят специалистите там. Именно в това звено постъпват критичните пациенти с инфаркти и сърдечни проблеми, който ако не се оперират навреме умират. Само за няколко години в „Медика Кор“ са поставили стотици стендове на хора, били на крачка от смъртта.
От ръководството напомниха още, че по никакъв начин не са нарушили договора си с врачанската болница, като в последната година обаче от лечебницата не се били разплащали с тях. 
Така от „Медика Кор“ са взели решение, че щом те са „големият проблем“ на здравното заведение, да се махат и така цялата област Враца да остане без животоспасяващата процедура.
В медицинските среди се шушука, че натискът върху специализираното звено идва от съседен областен център, където наскоро се откри същото отделение, което има глад за пациенти.  
Случайно или не, разследването дали договорът между болницата във Враца и „Медика Кор“ е целесъобразен се извършва от прокуратурата в Монтана. 
13.12.2017, 12:18 часа
8316 10
Коментари

DIDO

14.12.2017, 06:00 часа
Не са виновно частните болници за това състояние, виновно е управлението на болницата, което изпълнява нечии нареждания. То няма мнение, защото няма знания и само послушно изпълнява.

и по-добре

13.12.2017, 21:38 часа
То и без друго северозапада отива към Румъния!Вече е договорено всичко на правителствено ниво.

бай Тошо

13.12.2017, 21:06 часа
В България трябва да се забранят частните болници както и частните аптеки!огромни заплати на медицинските работници и тогава ще имаме здравеопазване както беше преди.Държавни заводи за да бълват пари.Сега е див капитализъм!!!

RRRRR

13.12.2017, 19:03 часа
Не знам кой вионвен, ма всички крадат от шофьори на линейки, до готвачи, санитари, сестри, доктор Всеки го е усетил влизайки в родната "болница".

СЕйр

13.12.2017, 16:32 часа
Подлогата Орлин и някой от министерството да си поделят паричките от покупката на един нов апарат който ще е се вземе за 2 000 000 а реалната му цена ще е далеч по малко.Ами за ремонтите които ще се направят колко ли парички ще се свият под масата?

има решение

13.12.2017, 15:39 часа
Да се пусне отделение в държавната болница и всичко ще и дойде на мястото!

стратегията Цв.Цв.

13.12.2017, 15:36 часа
То и без това Враца и северозапада са пред закриване,така че откривайте нови гробища.

OM

13.12.2017, 15:32 часа
КЪДЕ ЩЕ ХОДЯТ ХОРАТА КОИТО НАИСТИНА СЕ НУЖДАЯ ОТ ИНВАНЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ..

ББ

13.12.2017, 15:13 часа
Вива Медика - дублира функциите на държавната МБАЛ. Тази болница е раково образование на МБАЛ Христо Ботев което изсмуква всички скъпи пътеки, като оставя на държавната МБАЛ колкото да преживява и затъва в борчове.

FVAVV

13.12.2017, 12:59 часа
СЕГА ПЪК НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН.ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТОЧНО МЕДИКА КОР Е ПРИЧИНАТА И СЕГА ИСКАТ ДА ИЗЛЯЗАТ ВСЕ ЕДНО СА ЖЕРТВА. БЕГАЙЙЙЙ ОТ ТУКАААААААА
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha