Наградиха граничен полицай, осуетил грабеж във Видин

Наградиха граничен полицай, осуетил грабеж във Видин Полицай от Видинско, предотвратил уличен грабеж, получи областната награда „Полк.Вълчо Вълчев” за 2017 г. МВР присъжда отличието на гражданин или длъжностно лице за оказана помощ на полицията в борбата с престъпността.
Наградата беше връчена на церемония днес от директора на областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов. Отличеният униформен е служителят на ГПУ-Брегово Бисер Владимиров. На 7 декември около 18.15 часа на ул. ”Георги С. Раковски” във Видин неизвестен извършител издърпал дамската чанта на 68-годишна жителка на крайдунавския град и я съборил на земята. Оказалият се в близост Бисер Владимиров реагирал светкавично. Той застигнал непознатия и успял да вземе чантата, в която имало голяма парична сума. Върнал отнетото на жената и сигнализирал на тел. 112.
 „За мен е чест да връча наградата на граничен полицай и наш съгражданин. Твърдо вярвам, че служителите на вътрешното министерство трябва да бъдат честни и всеодайни в работата си, а гражданите – активни и доблестни. С действията си, Бисер Владимиров доказа това – като служител, и гражданин”, заяви старши комисар Янколов при връчването на наградата.
Годишната награда „Полк. Вълчо Вълчев”, учредена от ОД МВР – Видин през 2008 г., е  в памет на бившия директор на видинската полиция, който бе убит на 22 декември 2005 г., след като се притекъл на помощ на младеж, станал жертва на грабеж в квартал Калето.
С връчването на тази награда, служителите на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, изразяват благодарност и поощряват граждани и длъжностни лица, оказали съдействие на полицията в борбата с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.
През 2008 г. наградата получи кметският наместник на село Дълго поле Сашко Димитров. Благодарение на неговата помощ в периода 2006-2008 г. полицейските служители успяват да преустановят извършването на кражби на части и елементи от електропреносната мрежа на територията на РУ-Белоградчик. Носител на наградата за 2010г. е видинчанинът Георги Александров. Той, с помощта на сина си, задържа на място тримата извършители на кражбата на герба на Видин от входа на Стамбол капия в центъра на града.
На тържеството присъстваха комисар Валентин Ванков – началник на ГПУ-Брегово, служители от областната дирекция и РУ-Видин, журналисти.
21.12.2017, 12:11 часа
3781 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha