Уникална изложба на макети откриват до дни в Монтана

Уникална изложба на макети откриват до дни в Монтана Атрактивна изложба на реалистични умалени модели на значими културно-исторически обекти, разположени по поречието на река Дунав на българския и румънския бряг ще бъде открита в Монтана.
Откриването на изложбата е в петък, 5 януари в фоайето на Драматичен театър – Монтана.
В изложбата могат да се видят 45 реалистични обемно-пространствени умалени модели на значими културно-исторически обекти, разположени от двете страни по поречието на р. Дунав, събрани в един общ макет на Дунавската равнина.
Сред моделите от българска страна ще бъдат показани: крепостта „Баба Вида“ във Видин, Националният музей параход „Радецки“ в Козлодуй, Патриаршията – разположена в крепостта „Царевец“ Велико Търново, Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе, Дворецът в Балчик. От Румънска страна присъстват също знакови обекти: Траяновият мост /гр. Дробета, Турну Северин/, Дворецът в Крайова, Казиното в гр. Констанца.
Всеки един от макетите е снабден със собствено осветление и озвучаване със слушалки.
Интерактивното представяне на всеки един от обектите дава на посетителите кратка информация за историята им – данни, факти и териториално местонахождение.
Цялостната инсталация е с размери: 18м. дължина и 4м. ширина.
01.01.2018, 16:00 часа
2839 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha