Турция: Не сме съгласни на нищо друго, освен пълноправно членство в ЕС

Турция: Не сме съгласни на нищо друго, освен пълноправно членство в ЕС Турция не гледа на някаква друга перспектива, извън пълноправното членство в ЕС. Това заяви министърът по европейските въпроси на Турция Йомер Челик по време на пресконференция в Брюксел след среща с първия зам.-председател на ЕК Франс Тимерманс и зам.-председателя и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност по Фредерика Могерини.
Това предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).
„Разбира се, важна тема е срещата на високо равнище Турция - ЕС. Знаете, много се говори за нея. Казахме, че тя трябва да се състои час по-скоро. Все повече започна да се говори за някаква дата като примерно през месец март. Тази среща на високо равнище трябва да се състои и очакваме с нетърпение да получим позитивни послания. А именно – как ще се позиционират бъдещите връзки Турция - ЕС, какъв ще бъде графикът, както и какви ще бъдат силните резултати по отношение на позитивния напредък", заяви той. 
"На фона на толкова много кризи, отчитайки безбройните проблеми, които трябва да бъдат регулирани покрай нас, с тази важна роля на Турция, изводът е един. Със сближаването си с ЕС Турция може да бъде изключително полезна за разрешаването на много кризи и да произведе положителни резултати за всички. Точно поради това тази среща на високо равнище следва да се състои колкото се може по-скоро", допълни Челик, цитиран от Фокус.
"Освен това споменахме, че Турция не гледа на някаква друга перспектива, извън пълноправното членство. Турция е една страна кандидат-член на ЕС. Извън пълноправното членство не могат дори и да се правят каквито и да са други предложения”, декларира Йомер Челик, цитиран от ДХА.
26.01.2018, 11:00 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha