Критична точка! Кризисният щаб с нова информация за бедствието във Враца, ето кога се очаква да спре вятърът /снимки/

Критична точка! Кризисният щаб с нова информация за бедствието във Враца, ето кога се очаква да спре вятърът /снимки/ Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и аварии във Враца се събра на заседание във връзка с усложнената ситуация в oбщината, заради ураганния вятър, който преминава в района. На заседанието бяха изнесени данни за нанесените щети до момента от стихията.
В три населени места няма ел. захранване – Челопек, Паволче и Згориград, без ток частично са селата Бели Извор, Власатица, Девене и Нефела.
Покрив на хранителен магазин в жк "Сениче" е вдигнат от циклона и захвърлен пред вх. Б на съседния 51 блок. В този момент в района е имало преминаващи хора и като по чудо се е разминало без пострадали.  Бурният вятър напълно е унищожил рекламната арка на кафене "Антик".
Всички екипи на ОП „БКС-Враца“, пожарната, полицията и Гражданска защита работят за справяне с материалните щети.
Представителите на Кризисния щаб започнаха обиколка на града и на населените места от общината. След един час отново ще се съберат, за да обобщят информацията и да се предприемат мерки за отстраняване на нанесените щети. Обстановката остава динамична. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква ураганният вятър да утихне към 20:00 ч.
Община Враца призовава гражданите за ограничаване на излизането навън, както и преустановяване на движението с лични автомобили на територията на цялата община.
Сигнали може да се подават на телефоните на Дежурния общински съвет по сигурност: 0885 11 88 57.
03.02.2018, 16:45 часа
13149 2
Коментари

ЖИВКО

04.02.2018, 16:11 часа
Повалени дървета,изпочупени витрини,паднали ламарини ,обърнати коли и камиони,стотици домове без ток,блокирани улици,затворен централния площад и в тази бедствена обстановка КМЕТА ГО НЯМА.Боже, боже до къде стигнахме.

Някой помни ли ?

03.02.2018, 17:36 часа
Вятърът свърши работата на един куп тунеядци и бюрократи. Едно време такива стари дървета се режеха превантивно само щом се забележат. Стари сгради, безстопанствени постройки, опасни табели - всичко това Община, Кмет и БКС отстраняваха, а сега ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha