Стартира поръчка за издирване на археологически обекти по пътя Видин- Монтана- Враца

Стартира поръчка за издирване на археологически обекти по пътя Видин- Монтана- Враца Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която финансира подготовката на проекта, каквито са и този вид археологически проучвания.
Обществената поръчка е в две обособени позиции:
-Обособена позиция №1 – за издирване на археологически обекти по трасето на участъците „Видин – Димово“, „Димово – Бела – Ружинци“ и „Ружинци – Монтана“, със срок за изпълнение 82 дни и прогнозна стойност 60 000 лв. без ДДС.
-Обособена позиция №2 – за издирване на археологически обекти по трасето на участъка „Монтана – Враца“, със срок за изпълнение 44 дни и прогнозна стойност 20 000 лв.без ДДС.
Предварителните археологически проучвания трябва да установят дали няма да бъдат засегнати или нарушени нерегистрирани археологически обекти. Целта е да се документират всички археологически обекти, структури и следи независимо от техния вид и хронология, като се определи тяхното местоположение в административно-териториално отношение и се локализират прецизно с помощта на GPS или други подходящи технически средства. Необходимо е да бъдат определени и мерки за тяхното опазване, като провеждане на разкопки и наблюдение по време на строително-монтажните дейности.
Кандидатите могат да подават своите предложения до 17:30 ч. на 22 март 2018 г.През 2018 г. ще стартират тръжните процедури за изграждането на общо 85 км по пътя. Проектите ще се изпълняват със средства от републиканския бюджет. През март Агенция "Пътна инфраструктура" ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител на участъка Мездра - Ботевград от път I-1 (E-79). През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци, съобщиха преди дни от пътната агенция в отговор на протестите във Видин с искане за магистрала до София. 
13.02.2018, 16:25 часа
932 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha