Родители стават учители за ден във Видин

Родители стават учители за ден във Видин За трета поредна година видинското Основно училище "Иван Вазов" провежда инициативата "Учител за един ден". В ролята на преподаватели застават родители на ученици, които представят на децата професията си. 
"Имали сме родители, които запознават децата с професията на юристите, лекарската професия, сладкарите. Последният урок, изнесен от родител, беше свързан с опазване на околната среда и екологията. Родителят се занимава с производство на биоторове и пчеларство. Поканиха децата във фермата и пчелното стопанство. Надяваме се пролетта децата да отидат на място. Беше им забавно, научиха много любопитни и нови неща", разказа директорът на учебното заведение Пролетка Цветкова.
В петък, 16 февруари, в часа на класа учител бе Мария Великова, майка на Георги от 1 "а" клас. Тя запозна децата с разделното събиране на отпадъци, рециклирането и компостирането. Учениците отговаряха на въпроси, играха и получиха много подаръци.
Всеки нов метод в преподаването е интересен за децата, особено за по-малките, смятат експертите. По всичко личи, че децата се забавляват и научават нови и полезни неща. 4 "б" клас вече с нетърпение очаква да приключи февруари и да дойде март, защото тогава ще се проведе следващият урок, изнесен от родител.
22.02.2018, 12:03 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha