8-годишен врачанин триумфира в швейцарската картинг лига /снимки/

8-годишен врачанин триумфира в швейцарската картинг лига /снимки/ 8-годишно момче от Враца триумфира в швейцарската картинг лига /SKL/ в зала. Мартин Стоянов спечели първия кръг от надправарата „ROOKIE-KID GP“, която се проведе на 24 февруари в Моторспорт център - Рогвил. В състезанието се включиха 75 пилоти от Швейцария, Германия, Италия, Франция, Испания, Полша и Унгария.
След Стоянов завършиха германецът Николай Сабо, полякът Рафаел Гуиджак и представителят на домакините Яан Бауман, който стартира от трета позиция в мрежата. 
Мартин е роден във Враца на 3 април 2009 г., но от август 2016 г. учи и живее в Швейцария, заедно със семейството си. За първи път кара картинг едва 4-годишен, но през миналата година започна да се занинамава сериозно с това си начинание.
През 2017 г. Мартин Стоянов участва в 4 състезания. В първото финишира 8-ми. Втората надпревара е 3-часова за издръжливост. Като екип Мирослав и Мартин завършват 16-ти. Стоянов е единственото дете сред участниците мъже. В третия му старт идва и първият подиум - 3-то място в Гран При на Базел. В четвъртото състезание Мартин е ударен в самото начало и остава последен, но с поредица от изпреварвания успя да се върне до 4-та позиция.
28.02.2018, 08:59 часа
1365 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha