МВР излезе с подробности за мелето на Е-79 край Смоляновци

МВР излезе с подробности за мелето на Е-79 край Смоляновци МВР излезе с подробности за инцидента, който затвори днес международен път Е-79 между Монтана и Видин. Оказва се, че не става въпрос за верижна катастрофа, а са сблъсък между два тира.
Както BulNews.bg съобщи, произшествието е станало към 6.20 часа между селата Смоляновци и Белотинци. 35-годишен шофьор от Пазарджик управлявал влекач „Даф“ с благоевградска регистрация с посока на движение към Монтана. Заради несъобразена скорост тежката машина се поднесла на заледения асфалт и се натресла в спрелия пред него тир „Рено Премиум” с видинска регистрация и водач В.В. на 53 години от Видин.
Вследствие на катастрофата са нанесени множество материални щети по камионите. 39-годишен пътник от Пазарджик е транспортиран към монтанската болница, където е настанен за лечение с данни за причинена лека телесна повреда – порезна рана на стъпалото на левия крак, без опасност за живота.
Двамата водачи са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.
Инцидентът блокира напълно трафика по натоварената отсечка и всички МПС бяха пренасочвани по обходни маршрути, докато специализирана техника изтегляла тировете. Към 14 часа движението е възстановено.
09.03.2018, 14:43 часа
5112 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha