9-годишно момче постави световен рекорд с 1080 ръкопляскания

9-годишно момче постави световен рекорд с 1080 ръкопляскания Момче на девет години от Флорида постави световен рекорд с 1080 ръкопляскания за минута, съобщи ЮПИ.
Севън Уейд каза, че се е заинтригувал да се упражнява, след като е гледал предишния рекордьор Ели Бишоп, чието постижение беше 1020 ръкопляскания за минута, предава БТА.
"Севън искаше много да подобри рекорда и започна да ръкопляска винаги когато се сети - разказа баща му Чикако Уейд. - В крайна сметка му казахме, че ако иска да приемем сериозно идеята му да направи опит за рекорд, трябва да си направи график за тренировки, които да продължават по-дълго от дотогавашните 15-20 секунди".
Синът му го послушал и започнал да тренира.
"Мисля, че беше важно Севън да разбере, че за нещо подобно е необходимо много планиране и подготовка. Не е достатъчно само да си добър в нещо" - продължи баща му. Той разказа, че тренировките са били само началото. Трябвало е да проучат правилата и изискванията, да наемат студио и звукови инженери, фотографи, оператори, хора, които да засичат времето, да попълнят всички необходими документи.


 
22.03.2018, 14:12 часа
844 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha