Започват масирани проверки на животновъдни обекти в община Мездра

Започват масирани проверки на животновъдни обекти в община Мездра Официалният ветеринарен лекар на общините Мездра и Роман – д-р Иво Иванов запозна кметове на малките населени места с техните ангажименти по изпълнение на Заповед № РД11-591/29.03.2018г. на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните - д-р Дамян Илиев.
Кметовете следва незабавно да създадат организация за извършване на проверки на регистрираните досиета на всички регистрирани на територията на  ОБДХ животновъдни обекти, в които се отглеждат еднокопитни животни /ЕКЖ/, включително и пасища. Проверките ще обхващат спазването на изискванията във връзка с идентификацията на ЕКЖ, включително и на пасища.
Проверките ще се извършват поетапно в животновъдните обекти, както следва – от 5 до 10 бр. ЕКЖ; над 10 бр. ЕКЖ и всички останали обекти с ЕКЖ. При установяване на несъответствия във връзка с регистрация на животновъдния обект, идентификацията на ЕКЖ, хуманното отношение, фуражите и/или здравеопазването на животните ще бъдат предприети съответните административни мерки.
Проверките ще бъдат извършени в срок до 30.04.2018 г. През този период събраната информация ежеседмично ще се представя в ОБДХ - Враца. След приключване на проверките, ще бъде изготвен обобщен доклад до Българската агенция по безопасност на храните.
11.04.2018, 13:17 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha