Полицейска акция в Германия срещу трафика на хора с цел сексуално робство, над 100 задържани

Полицейска акция в Германия срещу трафика на хора с цел сексуално робство, над 100 задържани Над сто заподозрени бяха задържани за кратко, а за седмина бяха издадени заповеди за арест при полицейска операция в Германия срещу трафика на хора с цел сексуално робство, предадоха осведомителните агенции.
В операцията, най-мащабната от този вид в страната, са участвали около 1500 служители на реда, които са обискирали над 60 места в 12 от 16-те федерални провинции, съобщи вътрешният министър Хорст Зеехофер. Претърсени са апартаменти, ателиета за масаж и публични домове, предаде БТА.
От полицията казаха, че жертвите на трафика са от Тайланд. Делото се води от прокуратурата във Франкфурт на Майн.
Главните заподозрени са 59-годишен тайландец и неговата 62-годишна германска съпруга, съдържатели на три бардака в град Зиген, провинция Северен Рейн - Вестфалия. Смята се, че те са създатели на мрежата за трафик, според която жени и транссексуални били докарвани до Зиген от Тайланд с туристически визи, придобити с измама. Тези хора първоначално били принуждавани да проституират в града, а след това - разпращани по други населени места из Германия. Сутеньорите прибирали голяма част от изкараните пари.
По данни на прокуратурата досега са намерени доказателства за трафика на 32 тайландски граждани с цел сексуално робство.
18.04.2018, 12:48 часа
1088 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha