Възстановиха моста за село Периловец

Възстановиха моста за село Периловец Възстановен е мостът към видинското село Периловец, заради който от месец жителите на населеното място трябваше да обикалят десетки километри, за да стигнат до областния център. Мостът, въпреки че е част от третокласната пътна мрежа, е изграден като временно съоръжение, а в началото на март беше отнесен от придошлите води на река Рабровска. Това се случва поне веднъж годишно, заяви кметът на община Бойница Анета Генчева: „И тази година не ни се размина. Така че повече от месец се налагаше на хората, за да отидат до Видин, да минават през Бориловец, Шишенци, Бойница. Това е един маршрут, който с 50 километра може би им се увеличава разстоянието. Миналата седмица от Областно пътно управление ми казаха, че са възстановили това мостово съоръжение.“
Превозните средства вече могат да преминават, но и самият път е в лошо състояние, каза още кметът на Бойница. Тя допълни, че от  Агенция „Пътна инфраструктура“ изготвя проект за този участък.
„Дупките са много. На места няма и път. Хората, които трябва да стигнат до това село много често се  налага да минават през нивите. Правят си едни черни пътища, защото те се оказват по-добри от самия републикански път. След много писма и разговори, които проведохме, сега вече са започнали проектиране на този участък от пътя. Друг въпрос е кога ще бъде осигурено финансиране на този проект. Все пак това е стъпка в правилната посока, защото до сега нямаме и проект“, каза кметът на Бойница.
19.04.2018, 14:21 часа
633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha