СУ „Иван Вазов“ в Мездра чества своята 95-а годишнина

СУ „Иван Вазов“ в Мездра чества своята 95-а годишнина 95 години гимназиално образование Мездра отбелязаха днес учители и ученици на СУ „Иван Вазов“. Специален гост на тържеството бе инж. Генади Събков - кмет на община Мездра, който е възпитаник на гимназията. Той поздрави ученици, учители и гости на празника. 
„Днес е празник не само за вас, настоящите учители и ученици на СУ „Иван Вазов“, а празник на целия град, на цялата община. 95 години история, свързана с упорито съзидание и успехи. Като кмет на общината, мога да кажа че общинското ръководство, общността като цяло дава и ще продължава да дава всичко за своето бъдеще. За бъдещето на нашите деца. Във финансов, организационен и технически план ние година след година ще подобряваме техническите условия, битовите условия, но от вас самите зависи да направите така, че всеки час във вашето училище да бъде незабравим и изпълнен с полезни и ценни знания и уроци. Поклон и огромна благодарност за неуморният труд на учителите“, каза инж. Събков. 
Директорът на учебното заведение също приветства учители, ученици и гости. 
„Бъдете горди, че сте възпитаници на нашето училище. Целта на целия педагогически екип е да предложи на учениците качествено образование, както и да изгради едни достойни личности“, категорична бе в словото си директорката на учебното заведение Мариела Горанова. 
По време на тържественото отбелязва на 95 годишнината на СУ „Иван Вазов“ бяха наградени най-изявените възпитаници на училището, класирали се на престижни места в различни конкурси, олимпиади и спортни надпревари. 
Събитието уважиха още Лорета Колева-ст. експерт в РУО-Враца, бивши и настоящи преподаватели, както и учениците.  Кулминацията на честването на 95-годишнината на училището е грандиозен концерт под надслов „Нашето небе“, който ще се проведе тази вечер в дома на железничаря в Мездра.
26.04.2018, 14:57 часа
1178 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha