Пожарникарите от Враца победиха в състезанието по пожароприложен спорт в Козлодуй

Пожарникарите от Враца победиха в състезанието по пожароприложен спорт в Козлодуй Огнеборците от Враца демонстрираха най-добри умения и бързина в състезанието по пожароприложен спорт. Те станаха абсолютни шампиони и в четирите дисциплини на провелото се в Козлодуй областното състезание по пожароприложен спорт.
Близо 50 пожарни мериха сили за пореден път на кулата на Районната служба за пожарна безопасност и „Защита на населението” в АЕЦ „Козлодуй“ и след това на стадиона в града. Участваха пъргави огнеборци от шест Районни служби от област Враца. Състезаваха се домакините от АЕЦ „Козлодуй“ и градската пожарна, както и екипи от Враца, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово.
Надпреварата протече в четири дисциплини – изкачване с щурмова стълба, 100 метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4x100 с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа. Огнеборецът от Враца Венелин Георгиев показа, че няма конкуренция и се класира първи във всички дисциплини. В челната тройка на комплексното класиране се наредиха командите на Враца, АЕЦ „Козлодуй” и Мездра.
Областното състезание се провежда ежегодно и е част от специализираната подготовка на оперативния състав. В състезателните дисциплини имаше атрактивни елементи от ежедневната дейност на огнеборците. „Провеждаме състезанието по пожароприложен спорт между отборите от шестте районни служби. За отбора шампион има купа, а са останалите участници грамоти”, допълни главен инспектор Кирил Василев от Регионалната дирекция по пожарна безопасност и „Защита на населението” във Враца.
11.05.2018, 11:18 часа
1611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha