Нов игумен ще управлява Лопушанския манастир

Нов игумен ще управлява Лопушанския манастир Лопушанският манастир има нов игумен. От четвъртък светата обител временно управлява архимандрит Нифонт, който идва от Боровишкия манастир.
Отстраняването на отец Христодул, който пое Лопушанския манастир през 2014 година след епископ Сионий, е станало на епархийски съвет в четвъртък следобяд. Няколко часа след края на заседанието в светата обител пристигнал Видинският владика Даниил, заедно с отец Нифонт, когото въдворил за игумен и освободил Христодул.
Дядо Христодул е напуснал манастира и е отказал да остане там просто като монах. Част от помещенията на игумена са запечатани, започнала е и ревизия, а в деня на Светите братя Кирил и Методий, в храма нямаше служба.
Архимандрит Нифонт ще отговаря временно и за Чипровския манастир. Светата обител остана без игумен в началото на седмицата. На Гергьовден полицията в Монтана спипа пиян зад волана 21-годишния игумен Спиридон и още на следващия ден владиката Даниил го отстрани от поста. Архимандрит Спиридон все още е част от братството в Чипровския манастир.
11.05.2018, 15:14 часа
4601 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha