Недоволни врачани замериха зам.-министър Жени Начева с яйца /снимки и видео/

Недоволни врачани замериха зам.-министър Жени Начева с яйца /снимки и видео/ Лекари и граждани останаха недоволни от срещата със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, която се проведе тази сутрин във врачанската болница, видя BulNews.bg.
На нея Начева обяви, че ще бъдат изплатени забавените заплати на лекарите в МБАЛ „Христо Ботев“. Днес ще бъдат преведени заплатите за месец февруари, поясни тя. Не стана ясно обаче какво ще се случи с тези за март. До края на този месец персоналът на болницата ще получи заплатите си за април, а през юни ще вземат заплати за май. До около два месеца медиците вече няма да чакат забавени заплати, допълни Начева.
Начева обеща, че след като се намери начин да се изплатят сегашните задължения към лекарите, те ще си получават заплатите редовно.
Присъстващите на срещата медицински работници и граждани обаче не останаха доволни от казаното от нея, тъй като останаха много неизяснени въпроси. Не стана ясно дали няма пак да има закриване или орязване на отделения, нито кога точно може да се разчита, че лекарите ще работят спокойно професията си. Начева не бе запозната, че в момента в родилното отделение няма нито една медицинска сестра и се е наложило да се съобщи на раждаща врачанка, че няма как да й бъде помогнато. В спешното отделение пък няма лекари и човек трябва да се моли да не стига до там, защото в момента на смяна са само три сестри. След като гневните врачани и лекари описаха подробно ситуацията в лечебницата, зам.-министър Начева заяви, че според нея отделенията си функционират нормално и с изплащането на заплатите се цели да се върне доверието на лекарите в здравната система.
Днес стана ясно, че са водени и преговори с всички кредитори, които са наложили запори на сметките на лечебницата, като се е стигнало до договаряне как да се изплащат задълженията, за да не става положението в здравното заведение още по-тежко. Начева заяви, че в края на месеца отново ще посети врачанската болница, за да проконтролира как вървят нещата. Въпреки обещанията медиците и врачаните не останаха доволни от срещата и определиха думите й като прах в очите. Те категорично показаха своето мнение, като на тръгване изпратиха Жени Начева с яйца.  


 





 
14.05.2018, 10:25 часа
10724 2
Коментари

к

14.05.2018, 21:44 часа
Уж докторите немат пари,па накупили яйца да ги зяносват.

медик

14.05.2018, 17:36 часа
Оставете жената на мира,тя е дошла да ви успокой и да ви увери,че ще се оправят нещата.Дълговете са с години и виновниците да се кажат кои са и да ги напишете с големи букви на входа на болницата.Затвор за виновниците,пари ще има за всички споко
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha