Нов вестник за литература излезе във Видин

Нов вестник за литература излезе във Видин Първият брой на вестник "Литературен салон ЖАР" излезе във Видин в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Изданието е по идея Дружеството на писателите и Народно читалище "Цвят"-Видин-  организатори на традиционния Литературен салон, който се провежда от 18 години. Първият брой ще бъде представен тази вечер, по време на празничното издание на литературния салон, обясни поетесата и водеща на събитието Диана Сиракова.
"В чест на 24 май правим един литературен салон, защото имаме една изненада за почитателите на салона. Направихме едно издание - вестник "Литературен салон" и в него сме представили всички автори от Дружеството на писателите, които участват в Литературните салони. В този вестник са поместени стихове и произведения - проза, които са четени по време на литературните салони. Вестникът е доста импровизиран, защото идеята се роди бързо, спонтанно. Събрахме пари помежду си, направихме си изданието, направихме си един подарък за 24 май и сега ще го подарим на почитателите на писаното слово, които ще ни гостуват. Всеки ще получи вестник, той е безплатен, не е направен с комерсиална цел..."
В първия брой на вестник "Литературен салон ЖАР" са публикувани произведения на Албена Стефанова, Зорница Климентова, Диана Сиракова, Колетка Павлова, Ненчо Славчев, Никола Петков, Катерина Ненчева и Десислава Вълова. Тази вечер те ще се представят и свои нови творби. В празничното издание на литературния салон ще участват деца, награждавани в конкурси за ученическо творчество, ще се представят и деца от експериментално творческо студио "Иван Деспотов". Те са подготвили композицията "Той не умира", с която ще участват и в конкурса за Ботева и възрожденска поезия и проза във Враца. 
Литературният салон ще се проведе днес, 23 май, от 17,30 часа в салона на Народно читалище "Цвят".
23.05.2018, 14:43 часа
765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha