Рафтинг състезание, цветен прах и още спортни атракциони на „Шумът на реката”

Рафтинг състезание, цветен прах и още спортни атракциони на „Шумът на реката” Третото издание на младежкия фестивал „Шумът на реката” ще се проведе в събота – 26 май. Нова атракция за жителите и гостите на Козлодуй е състезанието по рафтинг „Ботева купа”, което ще се проведе в рамките на фестивала. Очаква се в Ботев парк да пристигнат тридесет души от цялата страна – участници в рафтинг състезанието, което ще бъде в няколко дисциплини. Организатор е Спортен клуб „Атом” град Козлодуй.
Сред специалните гости и тази година ще бъде Национално училище за планински водачи в село Черни Осъм. За гражданите са подготвени спортни атракциони – въжен тролей (спускане с ролки по въже), ски на трева, планинско ориентиране и дърпане на въже. Важно условие е децата и младежите до 18 годишна възраст да представят декларация за родителско съгласие при участието си във въжения тролей. Декларации ще има на място при тролея. Могат да се попълнят и предварително, като се изтеглят от сайта на община Козлодуй.
Във фестивала участие ще вземат клуб „Приятели на Изтока”, Козлодуй, Младежки ГЕРБ, „ЖенСъвет” при АЕЦ „Козлодуй”, учители от Фондация „Заедно в час” и Център за обществена подкрепа, град Козлодуй.
Творчески ателиета, забавен щанд „Снимка за спомен”, „Бодиарт”, щанд на Наградата на Херцога на Единбург, „Усмивки за Африка”, здравословни смутита, фрешове, бонбони и китайски изкушения са част от заниманията, които ще радват младежите и гостите на града.
В 18.00 часа стартира музикална програма, която ще предложи на присъстващите хип-хоп танци, меренге, корейски поп, салса, регетон, рок музика. Участници в концерта са група „Haechi” към Арт център „Алехандро” , град Пловдив, балет „Хаус” към НЧХП „Христо Ботев-1879”, Козлодуй, група „Black knife”, Козлодуй и клуб „Приятели на Изтока”,  Козлодуй.
В отделна шатра ще бъде представен заключителният етап на проекта „Младите европейци – активни граждани” по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното изменение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”, финансиран от Национално сдружение на общините в България. Там млади хора, които участваха в инициативите, ще разкажат за резултатите от проекта, ще предоставят безплатен бюлетин, издаден за проекта, и ще презентират три видеоклипа, подготвени по време на проекта. Гост на празника ще бъде Владимир Уручев, който ще се срещне с младежите и ще поговори с тях за предизвикателствата пред ЕС.
Кулминацията на празника ще бъдат разпръскването на цветен прах и огромна торта.
 
23.05.2018, 16:40 часа
1253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha