Осъдиха мнимия ветеринар от Лом, въртял далавери с негодни лекарства

Осъдиха мнимия ветеринар от Лом, въртял далавери с негодни лекарства Мнимият ветеринар от Лом, който стана известен миналата година с далаверите си, бе осъден преди дни от районния съд в градчето, научи BulNews.bg. Делото срещу И.И. бе заведено, защото практикувал ветеринарно-медицинска дейност, без необходимата правоспособност. В съдебната зала мъжът се призна за виновен и сключи споразумение с държавното обвинение. Така И.И. бе осъден на пробация за срок от половин година.
Припомняме, че И.И. бе спипан от униформените на 4 юли миналата година след подаден сигнал от негови съграждани. Те алармирали, че 48-годишният мъж упражнява професията на ветеринарен лекар, като също така продава лекарства, без да има съответната правоспособност и лиценз.
Незабавно била сформирана група за проверка на ветеринарната му аптека в града, като мястото било претърсено, а медикаментите иззети. При тараша униформените се натъкнали на различни по вид лекарствени средства, като част от тях били с изтекъл срок на годност. Докторът не представил документи за извършваната от него дейност и за това бил откаран в районното където да даде обяснения.
От документите по делото става ясно, че мъжът е със средно образование и е бил осъждан за други свои провинения. Незаконната дейност И.И. практикувал от 1 юли 2014 г. до 4 юли миналата година.
06.06.2018, 08:35 часа
4522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha