Резултатите от изпитите на седмокласниците вече са известни

Резултатите от изпитите на седмокласниците вече са известни Резултатите от националните външни оценявания по български език и литература и по математика на седмокласниците са известни от днес. Те вече са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН) и могат да се проверят. Проверката се осъществява с входящия номер и код за достъп от служебната бележка за допускане до изпит. 
Кои са важните срокове, които не трябва да пропуснат учениците, обясни Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието - Видин.
"Най- важните дати за седмокласниците - резултатите от изпитите за проверка на способностите ще бъдат обявени до 11 юни. Между 13 юни и 19 юни учениците ще могат да получат служебна бележка с оценките от изпитите, а подаването на документите за приема след седми клас ще бъде между 20 и 26 юни в Кариерния център до Кръстата казарма, както е било и миналата година."
Балообразуването за отделните училища е различно и се формира от резултатите от изпитите по български език и литература и по математика и от приравнените в точки оценки от свидетелството за основно образование по предмети, определени от съответните училища. Списъците с приетите на първо класиране ще бъдат обявени до 3 юли 2018 г. Записването на учениците в новите им училища или подаване на заявления за участие във второ класиране е в периода 4-6 юли 2018 г.
06.06.2018, 09:17 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha