Вижте кои са невероятните свойства на детокс-водата

Вижте кои са невероятните свойства на детокс-водата Повечето съвременни хора знаят, че правилната хидратация на тялото е „крайъгълен камък” за здравето на целия организъм. А тайната за постигането на тази цел е: свикнете да пиете полезната вода!

Какво представлява детокс-водата?
Детокс-водата е трапезна вода с потопени в нея пресни плодове, зеленчуци или билки. Добавените съставки освобождават за известно време полезни вещества, витамини, минерали и електролити във водата, като подобряват вкуса й.
По този начин напитката спомага не само за хидратиране на тялото, но му осигурява и полезни вещества.
Помните ли прочутата поредица за домакините от Ню Йорк? В една от сериите те горещо обсъждат „мръсната лимонена детокс-вода” – напитка от дървесни въглени (почистват и абсорбират бактериите) и прясно изцеден лимонов сок. Между чашите бяло вино с минерална вода и зелените смутита дамите опитваха много „прочистващи” напитки, тренажори за извайване на тялото, кардио тренировки и всичко това в името на здравето и добрата фигура.
В действителност, „черната водичка” перфектно си върши работата и мирише на лимон обаче с малко пясък между зъбите (заради дървесните въглени). Но изстудена и в чист вид се пие нормално, а дори и по-добре от прясно изцедения лимонов сок. Като детоксикираща напитка е по-добре да се приема на пълен стомах.
Между другото, активният въглен се съдържа в много продукти за красота, защото абсорбира токсините и активира много други важни процеси в организма: успокоява стомаха промива бъбреците и свързва замърсителите, преди да попаднат в кръвта полезен е за кожата, зъбите, имунната система.

Почитател на детокс-напитките е и Джери Форд, известен треньор и основател на детокс-фитнеса. Той е голям фен на детокс-водата с лимон и мента, препоръчва също така за почистване на организма да си приготвяме напитка с грейпфрут. „Грейпфрутът е естествен продукт за изгаряне на мазнините. Тази напитка е по-добре да се пие топла или със стайна температура – тогава организмът реагира най-добре” – казва Форд
Ако искате незабавно да започнете детоксикацията, това не означава, че трябва да пиете ябълков оцет и да гладувате. Вашето тяло се нуждае от нормално хранене, в противен случай само ще си причините непоправима вреда на здравето. Детоксикацията изисква внимателна подготовка и избор на съставки, които са необходими и полезни за вас. Така например, детокс-водата от киви, ягоди и краставица регулира кръвната захар, а водата от зелен чай, канела и ягода активира обмяната на веществата.

Начин на приготвяне:
Как да извлечете максимална полза от детокс-водата - измийте добре плодовете и зеленчуците, преди да приготвите водата; може да се използват и замразени плодове, но те не отделят толкова сок, колкото пресни
използвайте качествена вода, за да направите напитката; няма правилно или погрешно количество съставки.
06.06.2018, 15:33 часа
1148 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha