Сръбската полиция издирва изчезнал разследващ журналист

Сръбската полиция издирва изчезнал разследващ журналист Сръбски журналист, който твърди, че има информация за убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович, е изчезнал.
Полицията обяви, че издирва репортера Стефан Цветкович, след като колата му бе открита в родния му град Бела Църква с отворени врати и включени фарове, пише електронното издание "Болкан инсайт". Десетки жандармеристи, водолази, кучета и два хеликоптера го търсят.
През февруари журналистът обяви, че за убийството на Иванович са платени 40 000 евро, и показа снимка на заподозрени. През години той неведнъж се е оплаквал, че е получава заплахи от политици и олигарси заради работата си. През март 2017 г. няколко висши членове на управляващата Прогресивна партия го осъдиха за клевета, но по-висш съд отмени присъдата от две години и три месеца затвор.
Оливер Иванович бе един от знаковите лидери на косовските сърби, но влизаше и в конфликти с управляващите в Белград, така че теориите кой стои зад смъртта му са разнопосочни.
Той бе застрелян през януари в Митровица, което накара Сърбия да замрази преговорите с Косово. Иванович, председател на Гражданската инициатива "Свобода, демокрация и справедливост", беше сред основните партньори за диалог с НАТО, Организацията на обединените нации и Европейския съюз на територията на Косово.
14.06.2018, 16:27 часа
1101 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha