Община Козлодуй организира фестивал на рибата

Община Козлодуй организира фестивал на рибата За втора поредна година община Козлодуй организира Фестивал на рибата.
Събитието ще се проведе на 24 юни (неделя) в Ботев парк, с официално откриване в 11 часа. Фестивалът е посветен на Световния ден на риболова (27 юни) и на Международния ден на река Дунав (29 юни).
Празникът ще започне рано сутринта със състезание по риболов. В него могат да се включат всички желаещи, без ограничение на възрастта.
Както и миналата година, ще се проведе кулинарен конкурс за домашно приготвено рибно ястие. Всеки, който иска да участва, трябва да донесе домашно приготвеното ястие не по-късно от 12 часа. Жури ще дегустира и оцени специалитетите и ще бъдат наградени победителите в категории като: „Най-атрактивно ястие”, „Най-красиво оформено ястие” и други.
Пенсионерските клубове от общината ще се погрижат да приготвят рибни гозби за дегустация от присъстващите на празника.
За доброто настроение на всички ще се погрижат гост музиканти от Сърбия. Представители на западната ни съседка ще ни изненадат и с техни рибни специалитети.
Децата ще имат възможност да се впуснат в интересни приключения. От 8 до 11 часа ще работи Пункт за наблюдение на птици , а от 11 до 13 часа малчуганите ще могат да изработят еко хвърчила и да ги пуснат в небето.
Община Козлодуй отправя покана към всички желаещи да станат част от това неповторимо изживяване – Фестивала на рибата 2018.
14.06.2018, 16:53 часа
1585 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha