Общински приют изхвърля бездомни кучета край Стара Кресна

Общински приют изхвърля бездомни кучета край Стара Кресна 17 бездомни кучета са изхвърлени край село Стара Кресна, твърди свидетелка на случилото се. Тя е заснела служебен автомобил на Община Благоевград, който според нея е оставил животните на пътя. Снимките взривиха социалните мрежи, а институциите започнаха проверка.
Кучетата са изоставени на пътя край село Стара Кресна в сряда вечерта. Жената, заснела случилото се, веднага е подала сигнал и на 112.
На следващия ден почти всички животни са прибрани в приюта в Благоевград.
"Колата, която ги събираше и колата, която е изхвърлила кучетата, е била червен Ситроен пикап 4170 на Община Благоевград", каза Слави Илиев пред БНТ.
Местните жители са силно възмутени и притеснени от случилото се.
"Много е притеснително това. Ако кучетата са хванати от тука няма проблеми, нека си ги върнат тука, но да хванат кучета примерно в Благоевград или в Симитли и да ни ги подадат тука на нас не е честно, мисля, че никак не е честно", коментира Милчо Щерев.
Зам.-кметът на община Кресна Валентин Стоилов заяви, че на този етап не са търсили кой е разтоварил кучетата в селото.
"Вероятно в последствие ще бъде уточнен и този момент, но за нас по-важно сега беше да ги съберем тези кучета, за да има спокойствие в село Стара Кресна", поясни той.
"Ние плащаме на фирма да лови бездомни кучета на територията на община Кресна, а някой ни пуска такива даже с марки на ушите", коментира и зам. кметът на Кресна Петър Петров.
Управителят на благоевградския приют за безпризорни животни д-р Илияна Балева обясни, че заснетия автомобил наистина е служебен и се използва от тях. Кой от служителите обаче ги е оставил там и защо, не е ясно.
Българската агенция по безопасност на храните и Община Благоевград изясняват случая.
02.07.2018, 10:58 часа
548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha