Янко Янколов: Силвестър не е първият избягал арестант от районното във Враца

Янко Янколов: Силвестър не е първият избягал арестант от районното във Враца 15-годишният Силвестър Христов не е единственият избягал от районното управление на полицията във Враца, научи BulNews.bg. Стряскащата информация бе оповестена днес от директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов. На въпрос от репортер на BulNews.bg дали е имало и други бягства от районното в града, Янколов заяви, че това е имало и друг случай, но не може да каже точно кога е станало предното бягство.
„От 19 март насам няма, това е първият случай на избягал“, допълни Янколов.
По време на брифинга стана ясно, че Силвестър е стар познайник на униформените. Младежът учи в СУ „Васил Кънчов“, където редовно тормози съучениците си. Майка му в чужбина, а той живее сам, което прави съдбата му много тежка, каза Янколов.
На 28-ми юни, Силвестър Христов бил задържан в районното за кражба на 50 лева. Там младежът направи за смях ченгетата, като успя безпроблемно да избяга през задния вход и да прескочи високата 2.5 метра бетонна ограда. Кой е допуснал хлапакът да се измъкне ще стане ясно от назначената вътрешна проверка.
Янколов не пожела да коментира дали служители на реда са се опитали да прикрият скандалния случай и дали някой от ченгетата е фалшифицирал подписа на Силвестър. Още не е ясно и дали шефът на районното Георги Митов ще остане на поста си.
„Като приключи проверката ще ви уведомя какви са резултатите и какви действия ще предприема. Доста работа като обем има да се свърши. От комисията ще бъдат максимално обективни, ако излезе и друга нередност ще проверим и нея“, каза Янколов.
Директорът на МВР Враца призна, че първоначално са му казали, че Силвестър е избягал през главния вход, което в последствие се оказало, че не е така.
„Проявена е небрежност и то в голяма степен“, категоричен бе Янколов.
02.07.2018, 15:06 часа
5506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha