Кметът на Вършец награди момиче за доблестна постъпка

Кметът на Вършец награди момиче за доблестна постъпка Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и началникът на РУ „Полиция“ - Вършец гл. инспектор Димитър Мишонов наградиха местната жителка Таня-Мари Димитрова.
Наградата се връчва за благородната й постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест и ще напомни на хората да изпълняват своя граждански дълг.
В края на месец май 14-годишната Таня-Мари Емилова Димитрова намира в градския парк на Вършец мобилен телефон – смартфон SAMSUNG J7 и го предава на служители на РУ – Вършец, патрулиращи в района, за да бъде върнат на собственика.
Полицаите реагират своевременно, установен е собственика и телефона му е предаден с разписка.
Действието на това младо момиче е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това Таня-Мари не е взела телефона, а е направила това, което е редно в този случай – да уведоми полицейските служители и да предаде намерената вещ.
Началникът на РУ „Полиция“ – гр. Вършец Димитър Мишонов връчи на г-ца Димитрова благодарствено писмо и плакет от името на директора на Областна дирекция на МВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, а кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров подари на Таня-Мари Димитрова спортен брич за езда, като подаръкът съвсем не е случаен. Само преди броени дни, осмокласничката от СУ „Иван Вазов“, състезателка от Клуб по конен спорт „Вършец 2014“ завоюва две втори и едно пето място с кобила Вилвет Принцес в Бронзовия тур от състезанията за Купата на нациите от Световната купа по конен спорт, проведени в Божурище, в които взеха участие представители от 10 държави.
Градоначалникът благодари на родителите на детето за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Таня-Мари притежава и изрази гордостта и задоволството си, от това, че тя представя достойно Вършец и популяризира името на града във всички световни и национални конни състезания, в които участва. Инж. Лазаров пожела на младата състезателка здраве, успехи и високи постижения в областта на конния спорт.
04.07.2018, 16:13 часа
2307 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha