В структурата на турското президентство ще има девет съвета и четири отдела

В структурата на турското президентство ще има девет съвета и четири отдела

В структурата на турското президентство са учредени девет съвета и четири отдела, съобщава в."Миллиет". Вестникът посочва, че президентски укази за създаване на тези съвети и отдели са публикувани днес в Държавен вестник.
В рамките на президентството ще има девет съвета - съвет за политика в областта на науката, технологиите и иновациите; съвет за политика в областта на образованието; съвет за икономическа политика; съвет за сигурност и външна политика; съвет за правна политика; съвет за политика в областта на културата и изкуството; съвет за политика в областта на здравеопазването и храните; съвет за социална политика; съвет за политика в областта на местното управление.
Председател на тези съвети ще бъде президентът. Те ще се състоят от най-малко трима членове, които ще се назначават от президента. Съветите ще работят пряко с президента в съответните области и ще изпълняват неговите инструкции, предава БТА. 
Същевременно към президентството са учредени четири отдела, които ще разполагат с административна и финансова самостоятелност - отдел за дигитална трансформация; финансов отдел; отдел човешки ресурси и отдел за инвестиции. Тези отдели ще разработват проекти, ще правят анализи и ще работят за стимулиране на дейността в съответните области.

10.07.2018, 13:36 часа
707 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha