Доказано: Жените имат нужда от повече сън от мъжете

Доказано: Жените имат нужда от повече сън от мъжете Жените се нуждаят от по-голямо количество сън в сравнение с мъжете, а според учените причината е „по-сложните“ и „гъвкави“ мозъци на дамите.
Тъй като женският мозък мисли за повече неща наведнъж и използват повече от капацитета на този свой орган, дамите се нуждаят и от повече време за възстановяване, каквато е и функцията на съня.
Според изследователя д-р Джим Хорн средното количество сън, от което дамите имат необходимост допълнително, е 20 минути, а липсата му увеличава риска от изпитване на повече гняв и депресия.
Такива последици се наблюдават при жените, които не се радват на качествен сън, но при същите условия подобен резултат не се проявява при противоположния пол.
В категорията на нуждаещите се от повече сън влизат и мъжете, чиито професии изискват взимане на решения и творческо мислене. Заради спецификата на своята работа те имат необходимост от повече сън, отколкото средностатистическия мъж.
Ето защо следващия път, когато детето събуди теб и партньора посред нощ, вече знаете кой от двама ми трябва да стане от леглото.
11.07.2018, 14:32 часа
721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha