Строгите диети увреждат и психичното здраве

Строгите диети увреждат и психичното здраве Спазването на диета и лишаването на организма от основни хранителни вещества могат да навредят на здравето и психиката, съобщи Лайф.
Американски диетолози и специалисти по здравословно хранене смятат, че строго дозираният прием на храна лишава организма от повечето хранителни вещества и в края на краищата уврежда физическото и психичното му състояние.
Анализът на десетки изследвания, свързани със спазване на строги диети, показа, че освен намаления индекс на телесна маса, са налице също странични ефекти, като нарушен обмен на веществата.
При това водещите американски диетолози мислят, че проследяването на нивото на ситост, що се отнася до приема на обичайни хранителни продукти, и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма без строги диети, при които консумацията на някои храни е забранена.
По мнението на специалистите, "вслушването" в собствения организъм, консумацията на тлъсто или солено, без да се преяжда или да се злоупотребява с някои продукти, е по-важно от посещенията на лекарски кабинети, когато се опитваме да отслабнем възможно най-бързо.
11.07.2018, 15:05 часа
845 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha