Разгеле! Забравена от Бога улица във Враца замирисва на асфалт

Разгеле! Забравена от Бога улица във Враца замирисва на асфалт Призрачната улица „Венец“ във врачанския квартал „Медковец“ съвсем скоро ще замирише на асфалт, научи BulNews.bg. От община Враца вече са обявили обществена поръчка за ремонта на отсечката, която до скоро дори не фигурираше в архивите на общината. Така около четири десетилетия в покрайнините на Враца поколения семейства живеят в къщи без улица. По документи адресът е „Венец“, но пред домовете няма и помен от асфалт, а бетонното стълбище, направено от живущите там, е единственият им подстъп до къщите.
Близо 300-метровата отсечка изобщо не фигурира в картите на Бърза помощ, такситата и полицията. Според живущите улицата е забравена от Бога и съществува единствено в списъците на отдел „Местни данъци и такси”.
Обявената обществена поръчка е за инженеринг - проектиране, авторски надзор и изпълнение на строителните работи. Очаква се след приключването на ремонта улицата да е с трайна настилка, с подходящи надлъжни и напречни наклони, с които да се реши отводняването и да има проходимост и достъп до къщите на хората.
Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 208 333.33 лева без ДДС или 249 999.99 лева с ДДС. Критерият за избор на изпълнител е оптимално съотношение между качество и цена.
18.07.2018, 08:21 часа
3239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha