Готова е програмата за панаира в Кула

Готова е програмата за панаира в Кула Община Кула се подготвя за отбелязването на 102-рия традиционен панаир, който ще се проведе от 13 до 19 август тази година. Готова е културната програма, която включва много събития, забавления и тържества.
Панаирът официално ще се открие в 20 часа на 13 август, понеделник, с  концерт, в който ще вземат участие съставите за народни и спортни танци и народният хор към читалището в Кула.
На 14 август от 10 часа в Народно читалище „Просвета 1882“- Кула ще се проведе детски пленер за изобразително изкуство, който е едно от традиционните и любими на младите ни съграждани и гости панаирни събития.
На 15 август Община Кула обявява Ден на отворените врати в спортния комплекс в града – басейна, тенис кортът и фитнес залата ще бъдат отворени без такса вход за всички посетители. От 17 часа същия ден са планирани две изложби – кулинарна и изложба на декоративни растения в НЧ „Просвета“. Осигурени са награди и грамоти за всички участници.
На 16 август, от 10 часа античната римска крепост "Кастра Мартис" отново ще стане място за лов на съкровища в любимите на децата игри за откриване на скрити предмети.
На 17 август, петък, от 17 часа на площада в Кула ще започне Четвъртият фолклорен фестивал на народното танцово изкуство „Надиграване в Кула“. Ще бъде открита и фото-изложба на младата любител-фотографка Нина Нинкова и изложба-базар на сувенири и произведения на приложното изкуство, изработени от местни творци.
В съботния ден, от 19 часа на площада в Кула гостува ансамбъл „Тракия“ – Стара Загора. Концертът е подарък от Община Кула за всички граждани и гости.
19 август е Ден на община Кула и включва редица празнични събития – водосвет, тържествено заседание на Общинския съвет, награждаване на граждани със заслуги за развитието на общността, откриване на паметна плоча на художника Йордан Гешев.
18.07.2018, 11:46 часа
1865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha