Община Козлодуй приключи голям проект за енергийна ефективност

Община Козлодуй приключи голям проект за енергийна ефективност Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на НУ „Васил Левски“, столовата на СОУ „Христо Ботев“ и сградата на Обединен детски комплекс“. Проектът се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0080-C01. Продължителността му е 23 месеца - до 9 август. Бенефициент по проекта е община Козлодуй, а общата му стойност е 835 039.52 лева. От тях отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие са 684 283.59 лева, националното финансиране е 120 755.93 лева, а собственото финансиране на общината е на стойност 30 000 лева.
Закриващата пресконференция се проведе в заседателната зала на местната администрация. На събитието присъстваха зам. - кметът Николай Николов, ръководителят на проекта Людмил Ангелов и представители на институции. 
Подробности за проекта разкри Ангелов, който посочи, че във въпросните три заведения има над 500 ученици и около 25 човека персонал.  Дейностите, които включва, са инженеринг, авторски надзор и строителство, строителен надзор, организация и управление на проекта, публична визуализация и одит.
„Успешно завършихме ремонтните дейности в началото на май, въведохме ги в експлоатация началото на юли и вече сградите могат законно да се ползват. В момента се извършват разплащанията към изпълнителите и до края на месеца ще отчетем обектите“, заяви Ангелов.
С проекта сградите са напълно обновени и енергийно ефективни и имат красиви фасади. Трите сгради са конструктивно укрепени и с подобрен микроклимат. Обновеният им вид има за цел значително да намали разходите за отопление и осветление. С ремонтните дейности сградите вече имат удължен експлоатационен срок и на енергийно ефективните инсталации и съоръжения, като в същото време се цели и намаляването на вредните емисии в атмосферата.
 
18.07.2018, 14:22 часа
1346 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha