Нели Беширова и Богомил Манчев с опит да спасят дружествата си от финансови затруднения чрез АЕЦ Белене

Нели Беширова и Богомил Манчев с опит да спасят дружествата си от финансови затруднения чрез АЕЦ Белене Сагата на „Риск Инженеринг “ АД, собственост на Нели Беширова, бившата изгора на Богомил Манчев, придобива комичен нюанс, пише сайтът "АЛАРМА".
Комичен е заради театъра, който се опитват да изиграят бившата или настояща двойка. Беширова никога не е била съпруга на Богомил Манчев, въпреки дългогодишното им съжителство.
Душманите на Беширова и Манчев, разказват, че Манчев прехвърля бизнесите си на Беширова с идеята след това да си ги върне. Когато идва времето това да се случи, той остава без бизнес. Запознатите с техните отношения дори се подиграват на случилото се и коментират, че Беширова е ограбила енергийния бос.
Ние не знаем каква точно е истината и дали това е така, но опитът показва, че когато душманите ти заговорят, на повърхността често излизат нелицеприятни истини. При такова положение енергийния бос остава на сухо, без фирмите и дружествата, от които е създал цяла империя преди години. Сега не му остава нищо друго освен да се върти около бившата си изгора Беширова, за да може да оцелее и закачи някой друг лев, носи мълвата.
През това време половинката му се вихри с млади мъже, двадесет години по – млади от нея, по нощни заведения, отбелязаха редица медии. Фирмите, под нейно ръководство, видно пропадат и стават едни от най – големите длъжници на кредитори, приходна агенция и НЕК за милиони. Има и неизпълнения по договори, както се оказа с „Топлофикация-София".
Въобще, където и да чукнеш управляваните дружества от Нели Беширова, като „Риск Инженеринг“ АД и сателитните й фирми, дължат милиони и са на дъното.
Само към НЕК дължимата сума на Манчев и Беширова е 60 милиона от такса общество, събрани от сметките на гражданите за ток. Как и къде са потънали тези средства незнаем, но факта, че не се изплащат, говори сам по себе си, че ги няма. След публикации в други сайтове за скъпа почивка в Гърция на Беширова и Манчев, снимали се на фона на скъпа яхта, е видно, че се играе театър, достоен за театъра на Сатирата. Двамата явно са решили да спасяват затруднените си финансово дружества, дължащи милиони, покрай рестарта на АЕЦ "Белене"
Ако това е така, е разбираемо защо Беширова и Манчев не могат един без друг!
Рестартирането на АЕЦ “Белене“ означава участие от българска страна на дружества, които ще ползват новите инвестиции в проекта. Разбира се, за да имат доверие и да им се свърши работа, инвеститорите ги интересуват опита и финансовата стабилност на дружествата. Не е тайна, че "Риск Инженеринг“ АД е една от фирмите, активно участвали в изграждането и проектирането в предишния злощастен период от грабежа, по проекта АЕЦ “Белене". По случая имаше и прокурорско разследване, което беше прекратено.
Не е невъзможно прокуратурата да възобнови действията си по случая, защото няма съдебно решение. Знаем края и краха на проекта, за който се разбра, че е бил нищо друго освен корупционна схема и грабеж. Това се превърна и в причина проекта да спре с много публични скандали, та дори премиера Бойко Борисов се беше възмутил за изчезналите милиарди.
Питаме се дали Манчев и Беширова не са се наредили отново на опашката за милионни поръчки покрай рестарта на проекта АЕЦ „Белене“?
С тях ли ще се опитват да спасят евентуалния фалит на „Риск Инженеринг“ АД и сателитните й дружества? На „лошото“ и „доброто“ ченге ли играят, за да се докопат до ново финансиране?
Знаейки от наше разследване, какви огромни суми дължат техните дружества, това е изключително опасно и би довело до съсипване на проекта АЕЦ “Белене", както се получи и предишния път. Въпросът с осъществяването на АЕЦ “Белене“ е вече и въпрос на национална сигурност. Изложихме фактите за задлъжнялост в предишни статии на "АЛАРМА" за „Риск Инженеринг“ АД и сателитните й дружества.
Сега споделяме и приказките в средите на енергитици и техни запознати недоброжелатели, които се надяваме да не са верни, но някакси логично нещата се навързват.
АЕЦ „Белене“ е голямата цел на Беширова и кръжащия около нея Манчев, изгубил дружествата си покрай бившата си изгора./"АЛАРМА"
19.07.2018, 09:30 часа
9605 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha