Видин посрещна най-дългата картина на Дунав

Видин посрещна най-дългата картина на Дунав Картина- портрет на река Дунав, дълга 1 километър, беше показана в Крайдунавския парк на Видин. Живеещата в Сърбия художничка Ана Тудор е запечатала на ленено платно уникални картини от природата по течението на река Дунав и нейните застрашени растителни и животински видове. Това каза Франциска Лоуза, от организация за защита на дивия свят:
"Авторката на картината е от Хърватия, но я е рисувала в град близо до брега на Дунав в Сърбия, като тя иска да покаже на хората любовта си към Дунав, както и в картината тя е включила защитени видове и иска точно това да покаже- защитените видове и да насочи цялата любов към защита на околната среда и Дунав. като цяло. Картината ще се показва в осем различни държави, 14 града, които са по поречието на Дунав. Започнали са в германия, тук в момента е осмата спирка и ще завършат в Белград, тъй като авторката в момента живее в Сърбия."
Инициативата е част от програмата на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" във Видин. 
Документален филм, представящ богатото разнообразие на растителни и животински видове по поречието на река Дунав, ще бъде прожектиран от 19 часа в парка пред художествената галерия в града. 
26.07.2018, 16:10 часа
2034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha