Свещеник от Враца шие попски одежди и носии /снимки/

Свещеник от Враца шие попски одежди и носии /снимки/ Отец Кирил Велинов, който засега е единственият духовник, получил заповед за назначение от Врачанския митрополит Григорий, шие от няколко години свещенически одежди-раса и подрасници. Засега - само за себе си и приятели, но ако има свободно време след месеци, смята да създаде ателие, сподели пред репортер на агенция BulNews.bg младият духовник.
Предстои му дипломиране във Великотърновския университет, специалност “Теология и социални дейности”, ремонт на поверените му в Архиерейската заповед храмове в селата Баница и Оходен и не смята, че скоро ще има възможност да се отдаде на хобито си.
Всички негови близки са били или са професионални шивачи-майка му, сестра му, вуйчо му. Работил е във врачанска шивашка фирма, ушил е ефектната сватбена рокля на съпругата си, шил е и за гръцкия бутик “Сандитал“ дамски облекла.
През последните години сам шие расата и подрасниците си, като само бродерията възлага на врачанска фирма. Машината му е фунционална, но мечтае да има такава, която има всички опции, най- вече за бродерии. Ориентирал се за съдействие към служителите на закритата Професионална гимназия по дизайн и текстил във Враца, за която е чул, че разпродава имущество, но му е трудно да ги намери. 
Отец Кирил работи с указания и кройки от руски наръчник за църковни одежди и облачение на храм и  успешно изработва хоругви, покрови, стихари, храмови завеси.
” Руските одежди са ми слабост. Те са много по-тържествени”, споделя свещеникът.
11.08.2018, 19:27 часа
5357 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha