В Монтана откриха Световно първенство по парашутизъм

В Монтана откриха Световно първенство по парашутизъм Зам.- министърът на спорта Стефан Андонов откри 35- то Световно първенство по парашутизъм в Монтана. В събота вечерта на централния площад Жеравица той поздрави участниците от 35 държави. Благодари на организаторите за добрата подготовка и на гражданите на Монтана за съпричастността и подкрепата. „Добрият опит от европейското първенство през 2015 година на летището в село Ерден е основание, че и този шампионат ще затвърди статута на България като отличен домакин на състезанието“, каза Андонов, след химна на Р България.
Екзюпери е казал „Ако искаш да се влюбиш в полета и в небето- знаеш къде да дойдеш“, а това е Монтана, защото тук е събран елита на въздушните спортове, заяви народният представител Красимир Велчев.
На церемонията по откриването на въздушната надпревара по скачане в определена цел и акробатика участваха и Елизабет Микълсън- вицепрезидент на Комисията по парашутизъм към Международната федерация по въздушни спортове и Шерил Стърн с над 21 хиляди скокове в кариерата си и Олга Лепезина Русия , многократен световен и европейски шампион, Юлия Ангелова, световен шампион и Ангел Стаменов, председател на Българския национален аероклуб. Сред официалните лица бяха и народният представител от ГЕРБ Ирена Димова и областният управител Росен Белчев.
Зам.-кметът на Монтана Станислав Станоев пожела да победят най- добрите. А хиляди ще наблюдават атракциите в открито небе.
26.08.2018, 15:24 часа
1904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha