Норвежката полиция разследва изчезването на съосновател на Уикилийкс

Норвежката полиция разследва изчезването на съосновател на Уикилийкс Норвежката полиция обяви вчера, че разследва изчезването на съоснователя на Уикилийкс и сътрудник на Джулиан Асандж Арен Кампхойс, видян за последно през август в Северна Норвегия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 
"Започнахме разследване", каза говорител на полицията пред Франс прес, добавяйки, че няма никаква представа къде може да се намира Кампхойс, който е холандски гражданин.
Уикилийкс написа в събота в профила си в Туитър за "странното изчезване" на Кампхойс и уточни, че той за последно е бил видян да излиза от хотел в град Будьо в Северна Норвегия на 20 август.
Според Уикилийкс Кампхойс е имал самолетен билет за 22 август за полет от град Тронхайм, намиращ се на повече от 700 км от Будьо.
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе принуден да потърси убежище в еквадорското посолство в Лондон, за да избяга от американското правосъдие, което иска да го съди за публикуваните в Уикилийкс американски военни и дипломатически документи.
03.09.2018, 12:36 часа
903 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha