Маломерни паралелки ще има в три училища в Монтана

Маломерни паралелки ще има в три училища в Монтана Три училища в община Монтана ще имат маломерни паралелки. На заседанието си днес общинските съветници одобриха предложението кмета Злaтко Живков за формиране на класове с ученици под определения норматив. Те ще са  в основното училище в с. Габровница – една паралелка първи клас с 15 ученици и една паралелка пети клас със 17 ученици. В училището в с. Д-р Йосифово една паралелка шести клас със 7 ученици. В Д-р Йосифово ще има и слята паралелка пети и седми клас с общо 8 ученици. Тъй като броят на учениците е под определения по норматив, общината дофинансира издръжката на училищата. В Д-р Йосифово с 12 672 лв и в Пето училище с 2 599 лв.
В Пето СУ в Монтана също ще има паралелка 12 клас с 9 ученици, шест от тях са със специални образователни потребности. Съветниците одобриха и формирането на самостоятелни групи от по 9 деца в детската градина в с. Горно Церовене и Винище.
Гласувано бе и предложение за включване на ДГ "Зора” в Монтана в списъка на средищните детски градини, т.е. в тях се обучават и деца от друго населено място. Така средищните детски градини в общината стават общо 5.
Съветниците одобриха и предложение на кмета за прехвърляне на язовир „Добри дол” в с. Стубел на държавата. Причината - за този язовир са издадени от контролните органи предписания за ремонт. Тъй като това изисква много финансови средства, каквито община Монтана не може да осигури.
Съветниците одобриха и предложението язовирите "Ягодник" в Студено буче и "Д-р Йосифово" да бъдат дадени под наем за срок от 10 години при наемна цена съответно 1 492 и 4 855 лева годишно.
Подкрепено бе и предложението за намаляване с 36% на първоначално определената цена за продажба на имот на ул. „Стефан Стамболов” 53 в Монтана от 67 870 на 43 436 лв.
Съветниците разрешиха продажбата на общински  жилища в „Младост” - в бл. 14, ет. 3 с площ 65 кв. м. за 31 200 лв и в бл. 13 , ет .5 с площ 83 кв м. за 39 200 лв.
13.09.2018, 16:55 часа
2163 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha