Обжалват решението за обществена поръчка за здравна информационна система

Обжалват решението за обществена поръчка за здравна информационна система

Решението за откриване на обществена поръчка за изграждане на здравна информационна система е обжалвано. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.
На 17 септември в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба срещу Решение на министъра на здравеопазването за откриване на обществена поръчка с предмет "Избор на изпълнители за разработване на информационни системи и подсистеми в изпълнение на пет от дейностите, включени в проект "Доизграждане на националната здравна информационна система (НЗИС) - етап 1 и етап 2", включваща пет обособени позиции. С жалбата е поискано допускане на временна мярка "спиране на процедурата". Видно от публичния регистър на Комисията за защита на конкуренцията, към настоящия момент все още не е образувано производство, с оглед на което процедурата не е спряна.
В съответствие със законовите текстове обществената поръчка ще бъде спряна след като Министерството на здравеопазването бъде уведомено за образуване на производство от Комисията за защита на конкуренцията. Министерството на здравеопазването се надява жалбата да не застраши изпълнението на проекта.
На интернет страницата на Комисията е публикувана информация, от която е видно, че жалбоподателят е "Стемо" ООД.

19.09.2018, 16:45 часа
531 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha