Службите на крак! Откриха в къщата на криминално проявен във Врачанско много оръжия

Службите на крак! Откриха в къщата на криминално проявен във Врачанско много оръжия Полицията е открила голямо количество оръжие и боеприпаси в имот във врачанското село Манастирище, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Акцията е проведена вчера след оперативно-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при о областната дирекция на МВР във Враца, които извършили проверка и претърсване в частен имот - къща и двор в село Манастирище. Имотът е собственост на двама братя на 61 години и на 54 години. 
При претърсване на помещения ползвани от 61-годишния мъж,  са намерени  и иззети: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър;  2 пневматични пушки; 1 бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; 1  имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло около 200 грама;  1 метално тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено. Открити са още 3 пълнители за автомат тип „АК“, 3 метални кутии с барут за ловни патрони, 1 плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; 1 кутия с  капсулвъзпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове съответно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра и 417 ловни и бойни боеприпаси от различен калибър. 
В хода на претърсването, след установяването на взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализираният отряд за борба  с тероризма- МВР. 61-годишният собственик на имота, който е криминално проявен,  не е задържан по здравословни причини.  Образувано  е досъдебно производство.
 
20.09.2018, 10:10 часа
5022 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha