След сигнал на BulNews: Екоинспектори разкриха кой замърсява водите на река Лева

След сигнал на BulNews: Екоинспектори разкриха кой замърсява водите на река Лева Eксперти от Регионалната инспекция по околната среда и водите провериха сигнал на агенция BulNews за изтичане на отпадъчни води в река Лева във Враца. 
Припомняме, че притеснени врачани се оплакаха пред медията ни, че от тръба на водния цикъл на ул. „Войнишка” в района на Табашкия мост във водите на реката се излива мътна и страшно смрадлива течност. Хората обясниха, че преди дни миризмата е била толкова силна, че се наложило да затворят прозорците си, за да могат да дишат нормално.
BulNews още вчера подаде сигнал на „зеления“ телефон на инспекцията, които светкавично извършиха проверка на място.
По време на огледа еколозите установили, че от новоизграден дъждопреливник по проекта за водния цикъл на града в реката изтича видимо замърсена вода. Инспекцията незабавно е сигнализирала дружество ВиК - Враца за установения проблем и негови екипи са започнали обследване на канализацията, с цел локализиране на аварията и нейното отстраняване. Според експертите най-вероятно се касае за запушен канализационен колектор, което води до преливане на отпадъчна вода в дъждопреливника и изтичането й в реката.
РИОСВ-Враца е дала предписание на ВиК за предприемане на незабавни действия за отстраняване.
21.09.2018, 09:27 часа
4234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha