Стойността на златото се понижава

Стойността на златото се понижава Стойността на златото спада в понеделник сутринта след засилването на курса на долара към световните валути, сочат данните от търговията. Американската валута поскъпва на фона на търговските опасения и в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ по отношение на по-нататъшната парична политика.
Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се понижи с 0,12 % до 1999,9 долара за тройунция. 
Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,83 % - до 14,24 долара за унция.
Индексът на долара (l кошницата от валути на шестте страни основни търговски партньори на САЩ ) расте с 0,05% до 94,27 пункта.
Сред играчите на пазара основното внимание остава насочено към опасенията, свързани с изострянето на търговските отношения между САЩ и Китай. В понеделник влизат в сила митата в размер от 10% върху стоки от Китай на стойност от 200 млрд. долара годишно. В отговор Китай обяви, че въвежда мита в размер от 10% и 15 % върху внос на американски стоки на стойност от 60 млрд. долара.
Вниманието е насочено и към поредното заседание на Федералния резерв на САЩ, което трябва да се проведе на 25 и 26 септември. Повечето анализатори прогнозират повишаване на основната лихва до 2-2,5% от настоящите 1,75-2%. Лихвата вече бе повишена два пъти през тази година, което е в подкрепа на курса на долара. 
 
24.09.2018, 10:14 часа
927 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha