АЕЦ "Козлодуй" дари 400 000 лева за нова апаратура в КОЦ-Враца

АЕЦ "Козлодуй" дари 400 000 лева за нова апаратура в КОЦ-Враца Нова гастроентероскопска апаратура за 400 000 лева ще закупи комплексният онкологичен център (КОЦ) във Враца, съобщи днес управителят д-р Григор Томов. Финансирането за модерната медицинска конфигурация ще дойде от АЕЦ „Козлодуй“, като договорът за дарение е подписан от д-р Томов на 20 септември. Това стана ясно по време на редовното заседание на общинския съвет в града, от където управителят на онкологичния диспансер поиска разрешение за закупуване на нов автомобил за нуждите на лечебното заведение.  
Томов обясни, че закупуването на автомобила се налага защото в момента всичките над 200 служители на звеното, от които над 50 лекари ползват за командировки до съседни области две линейки на над 20 години.
„Налага се докторите да посещават събития и семинари, да преглеждат в съседни общини и области. Налице е реална необходимост от удобно и по-модерно возило. Ще го закупим със собствен ресурс, генериран от приходите ни. После този актив ще остане на разположение на онкологичния център. Съгласувам го с вас, тъй като така изисква законът“, заяви д-р Томов. 
В крайна сметка мнозинството одобри мотивите му и даде зелена светлина за покупка на нова кола за нуждите на КОЦ-Враца. 
25.09.2018, 16:02 часа
2108 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha