Предложение: Новите тролеи за Враца да се купят от Русия

Предложение: Новите тролеи за Враца да се купят от Русия Вчера по време на редовното заседание на общинския съвет във Враца сенаторът ген. Валери Стаменов повдигна въпроса за закупуване на нови тролейбуси. Темата, която разпалва страстите между съветниците от доста време насам и която „изяде“ главата на доскорошния управител на дружество „Тролейбусен транспорт“ -Николай Вълков, е доста дискутирана. Въпреки многобройните обсъждания обаче, все още няма яснота за бъдещето на градския транспорт в града.
Като привърженик на закупуването на нови тролеи, ген. Стаменов направи кратък анализ на възможността врачани да се возят в нови рейсове. Той поясни, че най-голямата тролейбусна мрежа е в Русия, където обслужва 85 града и където това е предпочитаният вид транспорт.
„11 завода в Русия произвеждат тролеи. Те ги продават в 19 страни, включително и европейски. Тролейбусите отговарят на всички съвременни норми, а бегъл поглед на цените, изложени в интернет показва, че по сходни технически показатели, руските са 4 пъти по-евтини. Производителите пък осигуряват гаранционното им поддържане“, заяви Стаменов.  
След краткото си изложение генералът поиска да разбере дали общината е разглеждала възможността за закупуване на превозните средства от Русия. Отговор на въпроса си обаче, съветникът ще получи едва на следващото редовно заседание на местния парламент, което ще е в края на октомври.
 
26.09.2018, 08:10 часа
7087 2
Коментари

Темелко

26.09.2018, 17:08 часа
Генерала добре дава предложения,нека да каже откъде ще вземе едни 5-6 милиона лева за закупуването на тези превозни средства.Понеже БСП във Враца дължи за наеми няколкостотин хиляди лева,нека те първи да купят с дължимите пари първият нов тролей.

ico

26.09.2018, 09:36 часа
кмета иска хамерикански тролей
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha