КФН и ДАНС проверяват поне 4 български застрахователя

КФН и ДАНС проверяват поне 4 български застрахователя Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за финансов надзор (КФН) са влезли на мащабна проверка в поне четири български застрахователни компании, съобщи Mediapool, позовавайки се на свои източници. 
Проверки са започнали в началото на "Бул инс", "Лев инс", "Общинска застрахователна компания" и "Асет иншуърънс".
Източниците не са успели да потвърдят категорично дали в този списък влиза и "ДаллБогг Живот и Здраве".
Целта е да се проверят компаниите, които имат най-голям дял на пазара на "Гражданска отговорност" във връзка скандалите в сектора от месец август, след които се стигна до оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн.
Проверката е започнала на 1 октомври и се очаква първите резултати да станат ясни през втората половина на октомври.
От "Лев Инс" решиха сами да коментират информацията с изявление до медиите.
"Секторът отдавна алармира, официално е сезирал и инициирал проверка от ДАНС, за да се спре изтичането на национален капитал в особено големи размери, посредством застрахователни измами през системата „Зелена карта“, обявиха от застрахователната компания.
Фалитът на "Олимпик" през август доведе до напрежение, след като се оказа, че полиците на около 200 000 шофьори са прекратени предсрочно и ще трябва да сключат отново "Гражданска отговорност" за своя сметка, защото няма гаранционен механизъм, който да покрива остатъчния срок от застраховката при фалит на застрахователя. 
След фалита на "Олимпик" зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка. 
10.10.2018, 18:39 часа
2551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha