"Монтана" победи с 3:1 "Левски" на финала на турнира в зала „Младост” /снимки/

"Монтана" победи с 3:1 "Левски" на финала на турнира в зала „Младост” /снимки/ Волейболистите на "Монтана" спечелиха приятелския турнир, на който бяха домакини. Пред 300 зрители в зала „Младост” монтанчани победиха с 3:1 (19, -16, 23, 17)  отбора на "Левски" (София). Възпитаниците на треньора Даниел Пеев отново започнаха неубедително, но постепенно намериха верния ритъм. В основата на обрата в първия гейм бе Сергей Андриевский. 32-годишният бивш разпределител застана на линията за изпълнение на сервис направи един ас, а монтанчани записаха 6 последователни точки. Домакините не бяха на ниво във втората част, в която отбелязаха едва 16 точки. Третата част бе най-равностойна и след няколко изравнявания "Монтана" я затвори с 25:23. В четвъртия и психологическото предимство бе на тяхна страна и те ликуваха след успех с 25:17.  Украинецът Виталий Бондар бе най-резултатен за победителите с 19 точки. С две по-малко от него мача завърши финландският диагонал Анти Пойкела. Иван Латунов се отличи с 14 точки, от които 6 блока. За "Левски" Свилен Мляков отбеляза 17 точки.
В спор за третото място "Пирин" (Разлог) се наложи с 3:1 (-23, 21, 21, 23) над "Дунав" (Русе). Момчетата на Мирослав Жеков изгубиха първия гейм и бе догонващ в резултата до средата на втория. След това обаче бяха на ниво. Ивайло Желязков отбеляза 23 точки за победителите, с които стана топ-реализатор на мача. За новака в Суперлигата националът Даниел Милушев отбеляза 21 точки. Ямайската перла на "Пирин" Денис Нилсон както и в мача с "Левски", влезе в игра само за малко накрая.
Турнирът в Монтана бе последен тест за четирите отбора преди началото на новия сезон в Суперлигата, който стартира на 19 октомври. 
13.10.2018, 12:44 часа
880 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha