Акция на полицията: Удариха две автошколи във Враца заради измами с шофьорски курсове

Акция на полицията: Удариха две автошколи във Враца заради измами с шофьорски курсове Полицията, Автомобилна администрация и НАП запечатаха две автошколи във Враца, научи BulNews.bg.
Това е станалао след извършени проверки на всички школи за шофьори на територията на областта, като само в тези два центъра за подготовка са установени нередности, съобщават от МВР.
Проверките са били планирани и проведени по идея на ръководството на областната дирекция на МВР във Враца и в тях са се включили служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция на Враца, представители на  Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново.
Проверяващите са установили нередности във водената документация при подготовката на водачите, което поставя въпроса, дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка в двете школи. При проверките си в двата пункта, в дните и часовете обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили воденето на такава, както и липсата на курсисти. 
Проверена и иззета е водената в центровете документация, която ще бъде задълбочено разгледана и анализирана. Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са издадени заповеди за принудителна административна мярка. 
Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в областта, добавят от МВР.
 
17.10.2018, 10:27 часа
6388 1
Коментари

ima

17.10.2018, 10:40 часа
Кой са тези автошколи?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha