22-годишен студент е предполагаемият атентатор в Крим, самоубил се е

22-годишен студент е предполагаемият атентатор в Крим, самоубил се е

Предполагаемият извършител на терористичното нападение в техникума в Керч бил 22-годишен студент от същото учебно заведение, който по -късно се самоубил, заяви лидерът на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС и БТА.
Директорката на техникума в град Керч, където беше съобщено за избухнал взрив с убити и ранени, каза, че неизвестни въоръжени мъже са нахлули в сградата, взривили са експлозиви и са започнали да стрелят по всеки, когото видят, предаде Ройтерс.
Олга Гребенникова заяви пред кримски медии, че някой се е взривил в техникума и че навсякъде има тела на деца. По думите й сред жертвите има ученици и хора от персонала.
Следственият комитет на Русия каза, че взривът е причинен от бомба, натъпкана с метални предмети, която била взривена в столовата на техникума. Според комитета повечето жертви са младежи.
Очевидец, цитиран от Ройтерс, заяви, че след взрива е започнала евакуация на училища и детски градини в Керч.
Според руската Национална гвардия в техникума е избухнало самоделно взривно устройство, посочва ТАСС.
"Причината е избухване на самоделно взривно устройство", каза първият заместник-директор на Националната гвардия Сергей Меликов.
Той определи взрива като терористичен акт и заяви, че Националната гвардия "изпълнява дейности по ликвидиране на последиците от терористичния акт".
На място работят специалисти по експлозивите. Формиран е щаб с участието на сътрудници от Следствения комитет на Русия, Федералната служба за сигурност и министерството на вътрешните работи. Следователи са започнали да разпитват свидетели и проучват видеозаписите от камерите за наблюдение.
Следственият комитет на Русия заяви, че по последни данни при взрива са загинали 13 души, а 50 са били ранени.
Омбудсманът на Крим Людмила Лубина каза, че повечето жертви са били ученици. По думите й на мястото са пристигнали психолози, които оказват специализирана помощ.

17.10.2018, 16:10 часа
810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha