Наглост без граници! Монтанчанин пробута фалшива диплома в КАТ-Враца

Наглост без граници! Монтанчанин пробута фалшива диплома в КАТ-Враца Мъж, пробутал фалшива диплома за основно образование, за да придобие свидетелство за управление на МПС, е осъден условно, научи агенция BulNews. Делото срещу Г.А. от Монтана се гледа преди дни в районния съд във Враца, където магистратите го наказаха с пробация за срок от 8 месеца.
От документите по делото става ясно, че на 28 юни 2010 година във Враца мъжът представил фалшивата диплома за завършено основно образование пред началника на отдел „Контролна дейност - ДАИ” в града. Дипломата уж била издадена от 3-то ОУ „Д-р Петър Берон” в Монтана.
Оказало се обаче, че тя е фалшива. Г.А. много искал да притежава свидетелство за управление на МПС, но не можел да придобие такова, заради липсата на свидетелство за основно образование, каквото не бил завършил. Така мъжът решил да си набави диплома, която на този момент не е ясно как се е сдобил с нея.
На 26 октомври миналата година той отново представил фалшивата си диплома, но този път пред един от системните оператори в КАТ Враца. При въвеждане в системата операторът веднага засякъл измамата.
Според магистратите за съставянето на фалшивата диплома на Г.А. няма как да се търси наказателна отговорност и за това го осъдили само за използването на фалшивия документ. Съдът постановил 8 месеца пробация, като обвиняемият трябва да се подписва два пъти в седмицата. Той трябва също така да заплати разноските по делото в размер на 287.25 лева.
Определението е окончателно не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.
 
19.10.2018, 08:17 часа
5292 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha